Tentoonstelling “Be-hoed de natuur”

Groepsexpositie: 24 april t/m 26 juni 2022 Zaal “het Atelier”

De zaal “het Atelier” is de vaste tentoonstellingsruimte van hoedenontwerper Herma de Jong.  Zij verblijft als “Artist in Residence” op Kasteel Groeneveld en heeft haar salon en atelier in de Van Heemstrazaal op de bel-etage. In de zaal “het Atelier” op de 2e etage kiest zij ieder kwartaal kunstenaars om samen mee te exposeren en te inspireren tot een kruisbestuiving. Ditmaal met kunstenaar uit het Akka kunstenaarsgezelschap uit Groningen.

 

Herma: “Marja Hens – naast ander schilderwerk zoomt Marja in op structuren en patronen op leer, weergegeven in sieraden. Ik vond de uitdaging in een combinatie van een vilten petje met een leren kapje, beschilderd door Marja met een motief van brandnetels en een leren diadeem beschilderd met een motief van kant. Het zijn schilderijen voor op het hoofd geworden.

Mineke Gravers – Mineke werkt momenteel met prachtige kleuren en intuïtieve schilderingen. We werden erg door elkaar geïnspireerd en ik vond het geweldig om hoeden naar aanleiding van haar werk te creëren. Het heeft mij ertoe gezet nieuw werk te maken. Kijk naar het resultaat en zie hoe intens van kleur en hoeveel beweging er in zowel de doeken als de hoeden zit. Een feest!

Koosje Zomer – Koosje’s werk sprak me aan door haar kubisme en mooie kleuren, om vrolijk van te worden. De frisheid deed mij denken aan geurige was in de zomer. De klederdrachten pasten ook bij deze sfeer. Een inspiratiebron.

Martina Hladikova – Martina maakte voor deze tentoonstelling een prachtig organisch beeld. Ik probeerde deze mooie beweging te volgen zonder te “storen” maar de natuurlijke beweging te behoeden. Een open structuur voor een hoofdaccessoire en een nieuw ontwerp tot gevolg.”

Susan Ekkel – Susan heeft een hoed van mij in een schilderij verwerkt (hal)

Deelnemende kunstenaars:

Mineke Gravers -Schilderijen – www.minekegravers.nl

Marja Hens – Schilderijen en sieraden – www.marjahens.nl

Koosje Zomer – Schilderijen en beelden – www.koosjezomer.nl

Martina Hladikova -Beelden en fotografie – www.martinahladikova.nl

Sieuwke Ronner – Kamerscherm en schilderijen en beelden – www.sieuwkeronner.nl

Ellen van der Deen – Schilderijen – www.ellenvanderdeen.com

Annelies Reuter – Schilderijen – www.anneliesreuter.nl

Susan Ekkel – Schilderijen – www.susanekkel.nl

Gonneke van Echten – beeldend kunstenaar – www.gonnekevanechten.nl

Beitske Sikkema – beeldhouwer – www.beitskesikkema.com